Over

Ik maak me druk om maatschappelijke vraagstukken. Van wie is de publieke ruimte; hoe gaan we om met onze Aarde; waar komen verschillende groepen mensen elkaar tegen; en hoe zien maatschappelijke voorzieningen van de toekomst er bijvoorbeeld uit.

Als ik me ergens druk over maken gebeuren er een aantal zaken. Ik ga lezen en met mensen praten. Maar dat is achter de schermen. Voor de schermen levert het publicaties, publieke gesprekken of interventies op. Het concrete en lokale verbind ik daarbij aan grotere bewegingen en gedachten uit de filosofie, bestuurskunde, sociologie en kunst. Door het laveren tussen verschillende werelden weef ik nieuwe verbanden, relaties en gedachtekronkels.

Bij de meeste van mijn projecten werk ik samen met andere mensen. Denkers, (beeld)makers, organisatoren, gespreksleiders, handige jongens en meiden, etc. Ook daarin komt dus de lol van het samenbrengen van verschillende werelden samen.

Naast eigen werk, werk ik ook geregeld in opdracht van anderen. Zo schreef ik voor de LSA twee essays, ontwierp, begeleide en beschreef een aantal projecten in het sociale domein voor de gemeente Rotterdam, en ben regelmatig gastdocent o.a. bij de Willem de Kooning Academie.

Ten slotte luister ik graag. Naar gesprekken van anderen. In kleine of grote groepen. Om daarop te reageren of in te interveniëren. Vanuit de zijlijn of de coulissen. Om tegen te denken, om de kern van het gesprek te vatten, of de boel net even uit het lood te drukken. Hoe je die rol noemt weet ik niet goed. Noem het maar filosofie-in-actie.