Zicht op Rotterdam – Werkweek voor volwassenen

Description:

De Makers van Rotterdam en makerscollectief sandersgeluk organiseren in de laatste week van augustus de eerste werkweek voor volwassenen onder de titel ‘Zicht op Rotterdam.’

Gedurende een week verzamelt een gemixte groep mensen om te denken, te praten, te dromen, te maken. Een werkweek voor volwassenen, een werkweek in eigen stad. Een week waarin door de samenkomst van verschillende karakters en disciplines vergezichten worden bedacht voor Rotterdam die niet direct uitvoerbaar hoeven te zijn. Startpunt voor de werkweek is de volgende vraag: Wat gebeurt er als we de participatiesamenleving, of de do it your self maatschappij doorvoeren in de uiterste consequentie? Wat gaat er dan gebeuren? In welke stad willen wij leven, wat is daarvoor nodig, en hoe geven wij dit vorm? Welke stad willen wij samen maken?

Om over deze vragen na te denken komen we samen om vanaf het eiland van Brienenoord (vanuit De Arend en De Zeemeeuw, Insituut voor de Rijpere Jeugd!) onder aanvoering van een dagelijks wisselende aanjager nieuwe inzichten en experimentele vormgeving voor de stad te ontwikkelen. Experimenteel en Onconventioneel, maar hopelijk ook Inventief en Bruikbaar. Intelligent, maar niet Highbrow. Actueel maar niet Hijgerig. Tijdloos, maar wel nu Relevant. Onpraktisch, maar wel Noodzakelijk. Niet alleen in taal in een zaal, maar ook door te maken, letterlijk. Een actief stadslaboratorium om samen te komen en ideeën en beelden te ontwikkelen en te experimenteren voor een nabije toekomst.

Wij willen de denkers, de dromers en de makers in deze week samenbrengen om zo te komen tot de spannendste resultaten. Er wordt zes dagen gewerkt en op de zevende dag presenteren wij de uitkomsten van de werkweek aan het publiek in de vorm van een festival met tentoonstellingssfeer. Middels performances, rondleidingen door de ontstane ideeën, beelden en een afsluitende maaltijd waarbij alle beelden en woorden nog een keer passeren.

Alle informatie over het programma en hoe je je kunt inschrijven is te vinden op de speciale website: zichtoprotterdam.wordpress.com